Met een transparant led scherm maakt u reclame voor of achter een raampartij en behoudt u nog de nodige lichtinval.

Dat is mogelijk met onze transparante en mesh Led toepassingen. Een transparant Led scherm bevestigen we aan de hand van Led strips aan de binnenzijde van uw raampartij. Voor een mesh Led scherm doen we dit aan de buitenzijde. Beiden zijn ze een vaste constructie en beschikbaar in verschillende resoluties. Deze Led toepassingen verzekeren een lichtinval tot 90% waardoor uw ruimte achter het raam nog voldoende daglicht krijgt.

Onze led oplossingen

Transparant led

transparant led
 • Ontwikkelde techniek op basis van een SMD led in een transparante houder
 • Ideaal om grotere raampartijen op maat in te vullen langs binnenzijde
 • 45% lichtdoorlatend, zonder belemmering aan binnenzijde

Mesh led

led mesh
 • Hoge lichtopbrengst in SMD voor grotere kijkafstanden
 • Zeer makkelijk te plaatsen en lichtgewicht constructies, zelf koelend
 • Uniek modulair clipsysteem geschikt voor gevels en daken
Voordelen van een transparant of een mesh led scherm
 • Trekt de aandacht van passanten
 • Snel en flexibel adverteren
 • Met een transparantie van 50 tot 90% houdt u uw ruimte perfect verlicht
 • Geen bouwvergunning voor transparant Led toepassingen
 • Mogelijkheid tot het bedienen van het Led scherm vanop afstand
Transparant led
Mesh led

Technische info

 

De LED-strips

Anders dan onze LED schermen voor binnen of buiten worden onze Mesh en Transparante ledschermen opgebouwd door LED-strips, waarbij de pixelpitch kan variëren in de hoogte en de breedte
Net doordat de LED’s in aparte LED-strips opgebouwd worden, kan er tussen deze strips nog licht naar binnen schijnen terwijl van buitenaf de boodschap op het transparante of mesh ledscherm zichtbaar blijft.

 

De Led’s, printplaten, drivers en connectoren

De displays zijn uitgerust met 3 in 1 LED SMD. De gebruikte LEDs zijn allen van het laatste nieuwe type en overtreffen ruim hun voorgangers inzake lichtsterkte, inzake homogeniteit en inzake levensduur. Dit geeft een garantie op homogeniteit voor zowel de kleur als de lichtintensiteit. Alle data- en voedingsverbindingen gebeuren met type trilling bestendige connectoren conform aan de UL 94V0 normering betreffende brandveiligheid. Herstellingen kunnen op componentbasis uitgevoerd worden.

 

De voedingen

De displays zijn voorzien van gestabiliseerde voedingen. De gestabiliseerde Meanwell- voedingen zijn uitgerust met een overvoltage protection waarbij ze uitschakelen bij een overspanning. Bij kortsluiting secundair schakelt de voeding automatisch uit en zal ze zich herstellen als de kortsluiting ophoudt.

 

Automatische dimmer

De intensiteit van de LEDs wordt gedimd in functie van het omgevingslicht. Dit betekent dat de LEDs in vol zonlicht feller zullen branden dan ’s nachts in het donker. Op deze manier hebben de LEDs op ieder moment van de dag een optimale lichtintensiteit.

Aansturing

De aansturing verloopt via netwerk TCP/IP door middel van een vaste kabelverbinding in een lokale of bedrijfscomputernetwerkomgeving. Een internetaansluiting met vast IP-adres is eventueel vereist. Draadloze netwerken zoals WiFi kunnen ook aangewend worden. Standalone of remote applicaties werken doorgaans via een UMTS verbinding. De LED-printen in het scherm worden bestuurd door een ingebouwde DVI-controller en meerdere scanboards. Het aantal scanboards is afhankelijk van de totale matrix van het scherm. De DVI-controller wordt aangestuurd door een industriële fanless player unit, voorzien van speciale playersoftware. De industriële player unit wordt ingebouwd in het scherm.. Een LED display is leesbaar in vol zonlicht, de lichtsterkte wordt continu en automatisch geregeld in functie van het omgevingslicht.

 

Montage

De transparante LED schermen worden langs de binnenzijde van het raamprofiel geïnstalleerd, onze MESH serie wordt dan weer langs de buitenzijde geplaatst. Maar de juiste keuze van constructie en afwerking zal bepaald worden door het “technisch plaatsbezoek”.

 

Plaatsing

XtraVision kan de installatie, de aansluiting en het indienststellen van de LED-scherm verzorgen. De LED strips en constructie zullen geplaatst worden. De bekabeling (data + voeding) dient reeds aangelegd te zijn door de klant op het moment dat de constructie en led scherm geplaatst gaan worden. De locatie dient vlot bereikbaar te zijn voor onze monteurs en het benodigd materieel. Eventuele vergunningen en ontheffingen dienen door de klant geregeld te zijn.

 

Opleiding

XtraVision organiseert voor haar klanten ter plaatse een opleiding.

Tijdens de opleiding wordt de software eerst in theorie uitgelegd en deze kan vervolgens ‘live’ in de praktijk worden uitgeoefend op een LED-scherm. Het is aan te raden dat de klant zelf een laptop (met Windows XP of een recentere versie van Windows) meeneemt met daarop de content die op het LED-scherm getoond zal worden. De software kan dan met de eigen laptop uitgelegd en geoefend worden.