Mesh led zijn ideale lichtgewicht constructies om uw gebouw een extra “elan” te geven.
Perfect geschikt om grafische beelden en videomateriaal weer te geven tegen uw gevel of vanachter uw winkelraam.

Xtravision Mesh

led mesh
  • Hoge lichtopbrengst in RGB/SMD voor grotere kijkafstanden
  • Zeer makkelijk te plaatsen en lichtgewicht konstrukties, zelf koelend
  • Uniek modulair clipsysteem geschikt voor gevels en daken

Transparant mesh

transparant led
  • Eigen ontwikkelde techniek op basis van een SMD led in een transparante houder
  • Ideaal om grotere raampartijen op maat in te vullen langs binnenzijde
  • 45% lichtdoorlatend, zonder belemmering aan binnenzijde
Mesh Led
Transparant Mesh

Technische info

 

De modules

LED-displays uit onze Retail-serie worden modulair opgebouwd.

De behuizingen zijn vervaardigd uit aluminium en zijn geschikt voor outdoor gebruik. De service kan gebeuren via de voorzijde/achterzijde van de modules.

De LEDs zijn geïntegreerd in kleinere submatrices, die waterdicht zijn ingegoten en voorzien zijn van een kunststof grid met zonnekapjes. Deze submatrices zijn waterdicht op de voorzijde van de modules gemonteerd. Het kunststof grid met zonnekapjes vervaardigd uit polycarbonaat en die preventief helpen tegen vandalisme.

 

De Led’s, printplaten, drivers en connectoren

De displays zijn uitgerust met 3 in 1 LEDsSMDDe gebruikte LEDs zijn allen van het laatste nieuwe type. Deze LEDs overtreffen ruim hun voorgangers inzake lichtsterkte, inzake homogeniteit en inzake levensduur. Er wordt gegarandeerd dat voor elk display, LEDs uit 1 BIN en RANK worden gebruikt, zowel naar intensiteit als naar kleur. Dit geeft een garantie op homogeniteit voor zowel de kleur als de lichtintensiteit.

Wij gebruiken dan ook enkel hoogkwalitatieve LEDs van gerenommeerde fabrikanten (wereldleiders).

Alle data- en voedingsverbindingen gebeuren met type trilling bestendige connectoren conform aan de UL 94V0 normering betreffende brandveiligheid.

Herstellingen kunnen op componentbasis uitgevoerd worden.

 

De voedingen

De displays zijn voorzien van gestabiliseerde voedingen. De gestabiliseerde Meanwell- voedingen zijn uitgerust met een overvoltage protection waarbij ze uitschakelen bij een overspanning. Bij kortsluiting secundair schakelt de voeding automatisch uit en zal ze zich herstellen als de kortsluiting ophoudt.

 

Automatische dimmer

De intensiteit van de LEDs wordt gedimd in functie van het omgevingslicht. Dit betekent dat de LEDs in vol zonlicht feller zullen branden dan ’s nachts in het donker. Op deze manier hebben de LEDs op ieder moment van de dag een optimale lichtintensiteit.

Aansturing

De aansturing verloopt via netwerk TCP/IP door middel van een vaste kabelverbinding in een lokale of bedrijfscomputernetwerkomgeving. Een internetaansluiting met vast IP-adres is eventueel vereist. Draadloze netwerken zoals WiFi kunnen ook aangewend worden. Standalone of remote applicaties werken doorgaans via een UMTS verbinding.

De LED-printen in het scherm worden bestuurd door een ingebouwde DVI-controller en meerdere scanboards. Het aantal scanboards is afhankelijk van de totale matrix van het scherm. De DVI-controller wordt aangestuurd door een industriële fanless player unit, voorzien van speciale playersoftware. De industriële player unit wordt ingebouwd in het scherm.

  • Aantal kleuren: 256 voor rood, 256 voor groen, 256 voor blauw
  • Kleurdiepte: 256 × 256 × 256 = 16.777.216 (24 bit)
  • Interne kleurdiepte: 68.719.476.736 (36 bit)

Een LED display is leesbaar in vol zonlicht, de lichtsterkte wordt continu en automatisch geregeld in functie van het omgevingslicht.

 

Montage

De LED-displays worden standaard voorzien van een enkelvoudig constructieframe. Daarnaast kunnen de displays, mits de nodige aanpassingen, op een paal met beton/bloembak worden gemonteerd of met een ankerkorf in de grond in een betonfundering.

Dit zal het “ Technisch plaatsbezoek” uitwijzen !

 

Plaatsing en opleiding

Plaatsing :

XtraVision kan de installatie, de aansluiting en het indienststellen van de LED-display verzorgen.

De display en constructie zullen geplaatst worden.

De bekabeling (data + voeding) dient reeds aangelegd te zijn door de klant op het moment dat de constructie en led scherm geplaatst gaan worden.

 

De locatie dient vlot bereikbaar te zijn voor onze monteurs en het benodigd materieel. Eventuele vergunningen en ontheffingen dienen door de klant geregeld te zijn.

 

Opleiding :

XtraVision organiseert voor haar klanten ter plaatse een opleiding.

Tijdens de opleiding wordt de software eerst in theorie uitgelegd en deze kan vervolgens ‘live’ in de praktijk worden uitgeoefend op een LED-scherm. Het is aan te raden dat de klant zelf een laptop (met Windows XP of een recentere versie van Windows) meeneemt met daarop de content die op het LED-scherm getoond zal worden. De software kan dan met de eigen laptop uitgelegd en geoefend worden.

Download tech spec sheet. XV Transparant MESH Pitch MIX