Afhankelijk van de toepassing en het budget kunnen we de juiste keuzes in grootte en resolutie van het LED scherm. Daarnaast zorgen we ook steeds voor een aangepaste constructie.

XV LED SCHERM AAN DE GEVEL

XtraVision LED scherm
 • Voor grotere en kleinere kijkafstanden
 • Een aangepaste vaste constructie met of zonder kader
 • Geen beperking op afmetingen van het LED scherm en constructie
 • Naadloze integratie indien mogelijk in functie van gebouwstructuur
 • Bedienbaar vanop afstand
 • Programmatielijsten of ad hoc aanpassingen
 • Geschikt voor teksten, foto’s en video’s

XV LED TOTEM

XtraVision LED totem
 • Voor grotere en kleine kijkafstanden
 • Installatie op een standaard paalconstructie
 • Mogelijkheid tot een volledig uitgeklede totem
 • Plaats van installatie op basis van maximaal rendement
 • Bedienbaar vanop afstand
 • Programmatielijsten of ad hoc aanpassingen
 • Geschikt voor teksten, foto’s en video’s
XV LED SCHERMEN

TECHNISCHE INFO


De modules

LED-displays uit onze Retail-serie worden modulair opgebouwd en hierdoor beschikbaar in alle afmetingen. De behuizingen zijn vervaardigd uit aluminium en zijn geschikt voor outdoor gebruik. het onderhoud kan gebeuren via de voorzijde/achterzijde (front of backservice) van de modules. De LEDs zijn geïntegreerd in kleinere submatrices, die waterdicht zijn ingegoten en voorzien zijn van een kunststof grid met zonnekapjes. Deze submatrices zijn waterdicht op de voorzijde van de modules gemonteerd en beschermen niet enkel tegen direct zonlicht (zodat de lichtintensiteit blijft behouden), maar ook tegen vandalisme.

 

De LED’s, printplaten, drivers en connectoren

De displays zijn uitgerust 3 in 1 LEDs SMD en steeds van de beste kwaliteit en meest recente technologie.. Deze LEDs overtreffen ruim hun voorgangers inzake lichtsterkte, inzake homogeniteit, inzake levensduur en zowel naar intensiteit als naar kleur. Dit geeft een garantie op homogeniteit voor zowel de kleur als de lichtintensiteit.

Alle data- en voedingsverbindingen gebeuren met type trilling bestendige connectoren conform aan de UL 94V0 normering betreffende brandveiligheid. Herstellingen kunnen op componentbasis uitgevoerd worden.

 

De voedingen

De displays zijn voorzien van gestabiliseerde voedingen. De gestabiliseerde Meanwell- voedingen zijn uitgerust met een overvoltage protection waarbij ze uitschakelen bij een overspanning. Bij kortsluiting secundair schakelt de voeding automatisch uit en zal ze zich herstellen als de kortsluiting ophoudt.

 

Automatische dimmer

De intensiteit van de LEDs wordt gedimd in functie van het omgevingslicht. Dit betekent dat de LEDs in vol zonlicht feller zullen branden dan ’s nachts in het donker. Op deze manier hebben de LEDs op ieder moment van de dag een optimale lichtintensiteit.

Aansturing

De aansturing verloopt via netwerk TCP/IP door middel van een vaste kabelverbinding in een lokale of bedrijfscomputernetwerkomgeving. Een internetaansluiting met vast IP-adres is eventueel vereist. Draadloze netwerken zoals WiFi kunnen ook aangewend worden. Standalone of remote applicaties werken doorgaans via een UMTS verbinding.

De LED-printen in het scherm worden bestuurd door een ingebouwde DVI-controller en meerdere scanboards. Het aantal scanboards is afhankelijk van de totale matrix van het scherm. De DVI-controller wordt aangestuurd door een industriële fanless player unit, voorzien van speciale playersoftware. De industriële player unit wordt ingebouwd in het scherm.

Montage

De LED-displays worden standaard voorzien van een enkelvoudig constructieframe. Afhankelijk van de behoefte van de klant zijn er diverse constructies op maat mogelijk: tegen de gevel, op een paal met beton/bloembak of met een ankerkorf in de grond in een betonfundering. Net zoals voor buiten kunnen we ook voor binnen een vaste of een mobiele constructie voorzien, achter een glas partij of in de showroom. Maar de juiste keuze van constructie zal bepaald worden door het “technisch plaatsbezoek”.

 

PLAATSING EN OPLEIDING

 

Plaatsing

XtraVision kan de installatie, de aansluiting en het indienststellen van de LED-display verzorgen. De display en constructie zullen geplaatst worden volgens de afgesproken constructie na het plaatsbezoek. De bekabeling (data + voeding) dient reeds aangelegd te zijn door de klant op het moment dat de constructie en led scherm geplaatst gaan worden. De locatie dient vlot bereikbaar te zijn voor onze monteurs en het benodigd materieel. Xtravision biedt de klant ook de nodige ondersteuning voor eventuele vergunningen.


Opleiding

Het LED scherm snel een eenvoudig kunnen bedienen is ontzettend belangrijk, daarom organiseert XtraVision voor haar klanten ter plaatse een opleiding. Tijdens de opleiding wordt de software eerst in theorie uitgelegd en deze kan vervolgens ‘live’ in de praktijk worden uitgeoefend op een LED-scherm. Het is aan te raden dat de klant zelf een laptop (met Windows XP of een recentere versie van Windows) meeneemt met daarop de content die op het LED-scherm getoond zal worden. De software kan dan met de eigen laptop uitgelegd en geoefend worden.